Ansamblul Stonehenge este format din patru cercuri concentrice construite din pietre. Cercul exterior (cercul Sarsen), de 33 m în diametru, este construit din 30 de blocuri imense de gresie cu înalţime de 6 metri şi greutate de până la 50, aşezate vertical; astăzi doar 17 dintre aceste blocuri mai sunt în picioare. Construcţia monumentului a început în anul 3.000 î.C fiind dedicat zeilor. Ruinele megalitice cunoscute sub denumirea de Stonehenge se află în Câmpia Salisbury, la 3 km vest de oraşul Amesbury, Wiltshire, în sudul Angliei.
Ai grijă de gandurile tale pentru că se vor transforma în vorbe. Ai grijă de vorbele tale pentru că se vor transforma în fapte. Ai grijă de faptele tale pentru că se vor transforma în obiceiuri. Ai grijă de obiceiurile tale pentru că vor fi caracterul tău... Ai grijă de caracterul tău pentru ca el va influenţa destinul tău...viaţa ta. Frank Outlaw
luni, 16 noiembrie 2009
În Domul Invalizilor se află o criptă în care se găseşte cenusa generalului francez Napoleon (1769-1821). Mormântul lui Napoleon este realizat din porfir finlandez rosu având o baza din granit verde. Tot acolo se găsesc mormintele membrilor familiei lui Napoleon (frati, copil), ofiteri care l-au servit, precum si a multor eroi militari francezi.
Domul Invalizilor a fost construit în anul 1670 şi finalizat în 1676 la ordinul lui Ludovic al 14-lea. Numele domului este o prescurtare de la “Hôpital des invalides”. La început construcţia a avut destinaţia de spital militar in care erau trataţi soldatii francezi raniti in razboaiele din Europa.
În Domul Invalizilor se găsesc Mormântul lui Napoleon, Muzeul Armelor (cel mai mare muzeu militar din lume), Biserica Domului (proiectata de Hardouin Mansart pentru Ludovic al XIV-lea) si Muzeul planoreliefurilor.
luni, 9 noiembrie 2009
Este opera sculptorului român Constantin Brâncuşi parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Târgu Jiu, compus din Coloana Infinită, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii. Coloana a fost inaugurată la 27 octombrie 1938 avand o înălţime de 29,35 metri. Denumirea originală a fost Coloana recunoştinţei fără sfârşit şi a fost dedicată soldaţilor români din Primul război mondial căzuţi în 1916 în luptele de pe malul Jiului.
miercuri, 4 noiembrie 2009
Abonați-vă la:
Postări (Atom)